3.6.14

Palvelut

Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hierojia, eli laillistettuja hierojia, joiden työstä on mahdollisuus saada lääkärin hierontalähetteellä korvausta sairauskassasta/vakuutuskassasta (esim. Tampereen Kaupungin työntekijät). 

Hieronta on hyvä tapa hoitaa kipeitä ja jännittyneitä lihaksia. Se on myös luonnollinen tapa vähentää stressiä, rentouttaa kehoa ja virkistää mieltä. Perinteisen hieronnan avulla voi hoitaa omaa terveyttään ja hyvinvointiaan sekä edistää jaksamista työpaikalla ja kotona. 


Klassisessa hieronnassa käsitellään pehmytkudosta vaihtelevin ottein, jolloin lihaksen aineenvaihdunta ja kudoksen uusiutumien tehostuu. Hieronta rentouttaa kehoa, nopeuttaa paranemista/palautumista sekä laukaisee lihasjännitystä ja erilaisia kiputiloja. 


Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tai aktiivisen liikunnan harrastajan tarpeisiin, eikä ulkoisesti juurikaan poikkea klassisesta hieronnasta. Urheiluhierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon. Urheiluhieronta nopeuttaa palautumista kovasta rasituksesta, lisää lihasten joustavuutta, parantaa verenkiertoa ja laajentaa nikamien ja nivelten liikeratoja poistamalla lihasjännitystä.


Duo-hieronta, yllätykset, polttarit ym.
Meillä voit päästä kaverisi/puolisosi kanssa yhtaikaa hierontaan, mikäli kahdella hierojallamme on yhtaikaa vapaata. Aikoja kannattaa tällöin kysellä hyvissä ajoin.
Olemme saaneet olla mukana monissa yllätyksissä, vuosipäivissä, polttareissa jne. ja olemme siitä kovin iloisia. Haluamme osaltamme tehdä päivästänne onnistuneen ja olemme mielellämme "juonessa mukana" :) 


Osteopatia on tehokas, turvallinen ja monipuolinen manuaalisen terapian muoto, joka perustuu terveyden kokonaisvaltaiseen vahvistamiseen asiakkaan kehossa. 

Osteopatialla voidaan hoitaa mm. selkäkipuja, niska-hartiaseudun vaivoja, erilaisia ylä- ja alaraajakipuja, hermoston kiputiloja (esim. hermopinteet), päänsärkyä ja migreeniä, urheiluvammoja, purentaongelmia, hengitys- ja ruoansulatusongelmia jne. Osteopatiassa käytetään yksilöllisesti erilaisia pehmytkudos- ja hierontatekniikoita, nikama- ja nivelkäsittelytekniikoita ja hermokudoksen käsittelymenetelmiä. Monipuolisten ja yksilöllisten hoitomallien ja -tekniikoiden myötä osteopaattinen hoito soveltuu kaikenikäisille ja - kuntoisille. 


Purentalihasten hoito (TMD)
Purentalihasten toimintahäiriö TMD ( tempomandipular disordes) on yleisnimitys puremalihasten, leukanivelten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Tavallisimpia oireita ovat leukaniveläänet, leukanivelten ja purentalihasten kivut, leukojen jäykkyys, päänsärky, kasvojen kivut, korvakivut, huimaus, erilaiset äänen tuotto ongelmat, lihassäryt niskassa ja hartioissa. Syitä TMD:n syntyyn ovat ryhdin- ja lihastasapainon häiriöt, yö- tai päiväaikainen hampaiden yhteen pureminen, rentouden puute, ikääntyminen ja sairaudet, vammat ja kolarit.
Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti ryhti- ja kehon hallinnalliset asiat, rinta- ja kaularangan liikkuvuus, niskahartiaseudun lihaksisto sekä tietysti purentalihakset ja leukanivelet.
Purentalihasten hoito on osa osteopaattista hoitoa. 


Fasciakäsittelyt
Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan ja toiminnallisesti yhdistetyn fasciaalisten jatkumojen verkoston. Lihaskalvot tukevat yksittäisten lihasten tehtäviä, jakavat kuormaa ja ohjaavat voimia ja jännityksiä koko elimistöön laajemmalle alueelle, kuin mihin yksittäinen lihas kykenee. Fascia kuormittuu ja kiristyy esimerkiksi trauman tai kehon epätasapainotilan aiheuttamasta yli- tai alikuormittumisen vaikutuksesta. Usein kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja koko kehon verenkierron heikkenemistä, jotka aiheuttavat kipua ja paikallisen tulehduksen kudokseen. Lihaskalvotekniikoilla käsitellään kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja hermokudosta liikkeen kanssa tarkoituksena lisätä kudosten elastisuutta, aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike. Hoitoon reagoivat erityisen hyvin mm. krooniset laaja-alaiset selkä- ja ylä- ja alaraajakiputilat. Hoito on osa osteopaattista hoitoa.